0

 

De VoetreflexPlus® behandeling

 

Na een uitgebreide studie over reflexzone therapie en traditionele Chinese massage technieken (TCM) bij Total Health, Is mij duidelijk geworden dat in deze tijd van haast en stress het erg belangrijk is om aandacht te geven aan wat het eigen lichaam en geest ons wil vertellen.

De verschillende resultaat gerichte behandelingen zijn gebaseerd op de universele principes van ying yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, water, metaal), de meridianen op het lichaam, en de reflexzones op de voeten.

Om verschillende behandelingen te optimaliseren, maak ik gebruik van kruiden voetenbaden. Aan de hand van vragen en in het gesprek komt een opvallend element van de persoon naar voren, daarop volgt een geurritueel om de zintuigen te prikkelen, ik kies de geuren welke het beste bij u passen.

De sfeer van mijn behandeling en de energie van mijn aanraking ontspant  direct, ook tijdens therapeutische behandeling!

 

Ik ben gecertificeerd in diverse massage vormen. Het is voor mij iedere keer weer plezierig om iemand met stress en spanning zeer ontspannen de deur uit te laten gaan. Bij mij geen gehaast, maar (h)eerlijk ontspannen en genieten.

Mijn diploma HBO- medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis heb ik behaald bij Total Health. Ik zorg dat ik steeds bijscholingen volg om alert te blijven!

                                                                                            

 VoetreflexPlus® massage                        

 

Massage activeert de bloedcirculatie waardoor o.a. verwijding van bloedvaten plaats vindt en spieren en het zenuwgestel worden geprikkeld. Hierdoor kan  pijn worden bestreden of zelfs weggehaald.

Massage zorgt ook voor een betere warmte verdeling, en het lichaam krijgt meer voedingsstoffen toegediend vanuit het bloed wat een positief effect heeft op het groeiproces. Er wordt weerstand opgebouwd tegen ziekten. Door massage wordt de doorbloeding van de spieren bevorderd waardoor het teveel aan melkzuur (afvalstof) verwijderd kan worden.

Aanrakingen stimuleren de hersenen zodanig dat ze endorfinen produceren. (endorfinen zijn natuurlijke, door het lichaam zelf aangemaakte pijnstillers) 

VoetreflexPlus® is een reflexzone massage en therapie waarbij westerse en Chinese technieken zijn gecombineerd, en resulteert in bijzonder efectieve behandelingen.

Door het masseren van bepaalde reflexzones, meridianen en acupunctuurpunten op de voeten en de onderbenen, wordt de doorbloeding, de energie doorstroming en het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. 

Een behandeling kan bij veel verschillende klachten verlichting brengen. Het is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg, maar is in overleg goed te combineren met andere behandelmethoden.

Zowel tijdens als na de massage is het mogelijk dat u lichamelijke en/of geestelijke reacties ervaart. Dit komt door dat tijdens de massage afvalstoffen vrij komen, welke door het lichaam moet worden uitgescheiden. Het drinken van extra water bevorderd deze uitscheiding.                   

Tijdens de behandeling kan u het warm of koud krijgen en gaan transpireren, of misschien wel gaan lachen of huilen, of heerlijk gaan ontspannen. 

Na de behandeling kan het zijn dat u zich vermoeid of loom voelt, hoofdpijn krijgt, of dat u juist ontspant en rustig kan slapen, de urine kan troebeler zijn en meer ruiken

                                                                    .